Warning: Constant CUSTOM_TAGS already defined in /customers/3/3/d/lapidar.dk/httpd.www/wp-config.php on line 116 Matador af Robert Zola Christensen | Lapidar

‘Matador’ kan stadig samle danskerne


Serien om søvnige stationsby Korsbæk kan stadig samle flere end en million foran skærmen

Selv om Erik Ballings klassiske tv-serie nærmer sig et tocifret antal genudsendelser og hverken er beriget med drager eller bare bryster, er den tilsyneladende langt fra færdig med at samle danskerne foran tossekassen i den bedste sendetid.

Lørdag var der premiere på den restaurerede udgave af ‘Matador’, der er blevet optimeret til moderne bredformats-skærme og har fået synligt klarere farver og skarpere billeder. Og selv om ‘Matador’ står på dvd-hylden i de fleste danske hjem, så synes ganske mange alligevel, at det er sjovest at se Møhge, Maude, Musse og Mads, når DR vælger at trykke på play-knappen. Helt præcist valgte 1.161.000 at se med lørdag, da Mads Skjern ankom og gjorde provinsen usikker. Det svarer til en seerandel på 69 procent – altså knap 7 ud af 10 tv-seere lørdag aften. Det er ny rekord.

17 Kommentarer

04. jun. 2017 12.18

Flight 93
Hvem er Mads Skjern??

04. jun. 2017 12.18

HottoX
@Flight 93 Hahahaha ‘hvem er’ hehehehhehehe “hvem” haaaahahaha den var godt nok go’ hehe “hvem”

04. jun. 2017 12.19

SchweinHund
Jeg læste en artikel om, de ville lave en udsendelse om restaureringen!!!?? Hvordan de tilfældigvis var faldet over de gamle filruller på en arkivhylde, da de ryddede op i den gamle DR.by. Helt ærligt så er det bare dødssyg billedbehandling på en computer, men så skal der måske også laves en: ‘bagom filmen om restaureringen’, og så bliver det Matador til kvalmegrænsen.

04. jun. 2017 12.20

Paragrafrytteren
@SchweinHund
Jo, måske er det ved at tage en smule overhånd. Ude på Bakken har de lavet et Korsbæk-område, hvor skuespillere går rundt og forsøger og ligne Bolt, Fede og de andre. Det er måske lige lidt for meget, også fordi så godt som alle skuespillerne er døde.

04. jun. 2017 12.24

Robert Zola Christensen
I et af de sidste afsnit (tror jeg) er der en scene, hvor Tante Møge bliver stukket af en bi (eller hveps), og eftersom hun sidder i rullestol, kan hun ikke rigtig komme væk. Jeg ser scenen TYDELIGT for mig, hvordan hun fægter med stokken i luften og skælder ud, men nu er der en af mine kolleger, det påstår, at det er noget, jeg selv har bagt sammen oppe i mit hoved. At den scene slet ikke er der. Så jeg kan godt bruge lidt hjælp her. Jeg har flere væddemål i gang.

04. jun. 2017 12.22

Bent B
@Robert Zola Christensen Spørg ikke mig, jeg har aldrig set Matador, og jeg vil forsøge, om jeg kan leve hele mit liv uden at ”komme til det”

04. jun. 2017 12.27

SchweinHund
@Bent B det er måske noget I øver jer på i jobcentret, Bent B? mage til idiot-projekt, skal man lede længe efter.

04. jun. 2017 12.28

Kennykan
@Bent B Matador burde være obligatorisk tv-kiggeri for alle, der vil bosætte sig i DK, og når de er færdige med den, kan de værsgo gå videre til Krøniken.

04. jun. 2017 12.34

Kitty12
@Robert Zola Christensen Det er heller ikke en scene, jeg lige sådan kan komme i tanke om, og jeg er ellers en af dem, der har set Matador hver gang, den har været sendt. Men jeg har faktisk oplevet lidt af det samme med den scene, hvor Lærer Andersen står på en altan i hvid natskjorte og råber, fordi Misse Møghe har låst ham ude på deres bryllupsnat, men den scene har bare heller aldrig fundet sted, men er kun beskrevet i samtaler mellem Misse Møhge og Hans Christian. Men det er måske i virkeligheden ikke så mærkeligt, at der sker den slags, for serien er jo gået under huden på os danskere, og jeg tror hele Danmark har set den scene, selv om den ikke findes. Så du kommer nok til at give en omgang

04. jun. 2017 12.40

Bent B
@Kitty12
Ja, altså undtagen lille mig, lille søde Kitty. Jeg har ikke set matador. Jeg har kun set Ingrid og Lillebror

04. jun. 2017 12.42

SchweinHund
@Bent B Jeg brækker mig over dig, Bent B, brækker mig. Du er f..me så kælen.

04. jun. 2017 12.46

Robert Zola Christensen
Jeg kommer pludselig i tanke om flere scener, jeg ikke er sikre på, f.eks. Daniel, der lister sig op bag Obertsen og knalder en brun papirpose, så han tror, det er en kanon, der bliver fyret af. Jeg har også en del scener, der knytter sig til Grisehandler Larsen med hunden Kvik. Da nazisteren kommer ud på gården, er der en af dem, der skal låne toilettet, og de ser, at han har Hitler hængende på sit lokum, fordi han vil skide på tyskerne.

04. jun. 2017 12.43

Kitty12
@Robert Zola Christensen den med grisehandleren er god nok, men når det gælder Daniel er jeg ikke så sikker. Den stærkeste scene i hele serien er da Ellen får en hest af sin far, fordi hun har været dygtig og har præsteret i skolen, mens Daniel bare må stå og se på, så han kan se, at flid og dygtighed betaler sig – underforstået at hvis Daniel strammede sig an i skolen, kunne han også få sin egen hest som belønning. Men Daniel er ikke bogligt stærk og er et andet menneske end Ellen og ville aldrig nå op på siden af Ellen. Dette vil Mads Skjern ikke indse, Men så kommer grisehandlerens kone Katrine Larsen trækkende med en hest til ud af stalden, og den er til Daniel. Det er en overraskelsesgave til ham fra hende. MEN Daniel blev ikke glad, da han hellere ville have haft hesten af sin far, men han få aldrig den anerkendelse af sin far, som han inderligt ønsker sig. https://www.youtube.com/watch?v=l48dMHY7zPE. Daniel skulle anerkendes for at være Daniel med alt det gode han ER – ikke det han gør. Ja jeg får lyst til at ruske i Mads Skjern, da han ikke ser sin dreng.

04. jun. 2017 12.45

DenRIGTIGEmening
@Kitty12 Men det ender jo ikke lykkeligt. Daniel: Jeg vil have den af far, jeg vil have en hest af far!!!!!

04. jun. 2017 12.48

Robert Zola Christensen
Jeg har også noget med Doktor Hansen, Ove Sprogøe, der var modstandsmand, og som jeg husker det, lavede han en pistol sammensat af simple og almindelige genstande, men det var en rigtig pistol, selv om den kun sagde ”put”, når han skød med den. Han gik rundt og viste den frem i Korsbæks gader til alle, der ville se den, og også til alle dem der ikke ville se den, for dens sags skyld. ”Kom og se min ”put-pistol, hvem vil se min put-pistol?”

04. jun. 2017 12.53

Bent B
Jo, jeg har også en put-pistol, Kitty.

04. jun. 2017 12.56

SchweinHund
For h……Nu stopper I fandeme. Især dig @Bent B. Gå ud i virkeligheden.