Warning: Constant CUSTOM_TAGS already defined in /customers/3/3/d/lapidar.dk/httpd.www/wp-config.php on line 116 Om | Lapidar

Om

Lapidar er et tidsskrift for noveller og prosa.

Vi ønsker at give noveller og prosa en platform – noget, der hidtil har været næsten ikke-eksisterende på den danske litteraturscene.

Vi vil skabe et sted, hvor noveller og prosa, der ikke har været udgivet før, kan få lov at udfolde sig. Det er en gave til læserne, men også en mulighed til debuterende forfattere for at blive læst og for etablerede forfattere til måske at udfordre sig selv og afprøve nogle nye og anderledes ting.

Vi ønsker at balancere “nye” og “gamle” forfattere, da vi på Lapidar gerne vil være et sted, hvor kvalitetsnoveller og prosa præsenteres ud fra en mangfoldighed af stemmer. Vores eneste kriterium er, at det er godt!

Vi udgiver Lapidar på nettet, og det giver nye muligheder for, hvordan teksterne bliver præsenteret. Her er teksten ikke statisk men kan springe frem på nye måder – bogstaver kan danse på skærmen, og streger kan illustrere historiens gang.
Vi ønsker at udfolde det grafiske på nye måder, og derfor får vi dygtige grafikere, tegnere og malere til at illustere teksterne.

Vi håber, at Lapidar bliver en platform, hvor hurtighed og fordybelse mødes. Internetmediet giver nem og hurtig adgang til kvalitetsprosa, der samtidig byder på en visuel oplevelse. Det er hybridernes tid.

Redaktionen

Lapidar bliver støttet af:

Spar Nord Fonden
Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab
Metropol
Statens Kunstfond