Warning: Constant CUSTOM_TAGS already defined in /customers/3/3/d/lapidar.dk/httpd.www/wp-config.php on line 116 Under læsning | Lapidar

Under læsning

Vores læsestrategi er en genlæsnings (eller evt. en genskimnings) strategi. Det betyder, at den multimodale novelle skal læses ad flere omgange. Hver læsning har et specifikt formål, som bringer jer hele vejen rundt i tekstens enkelte modaliteter og multimodale helhed.

1. Møde med teksten
Det er en indlevelsesøvelse, hvor du skal fokuserer på at mærke og opleve teksten.

2. Møde med teksten
Efter din første indlevende læsning af novellen skal du gennemgå de læsevejledende spørgsmål. Genlæs teksten med disse nedslag for øje, for at få et redegørende overblik over tekstens form (f.eks. adjektiver/tillægsord) og indhold (tematik). Afslut evt. 2. møde med teksten med en kort opsamling af de læsevejledende spørgsmål på klassen.

3. Møde med teksten
Denne genlæsning skal foregå imens i arbejder med arbejdsspørgsmålene fra efter læsningen. Ved at arbejde tekstnært med spørgsmålene får i undersøgt og analyseret enkeltdelenes budskaber og betydninger for den multimodale teksts helhed. Ved at besvare arbejdsspørgsmålene imens i genlæser novellen, kan I bedre lede efter strukturer og årsagssammenhænge imellem tekstens temaer og dens modaliteter, så I kan vurdere og fortolke på teksten som en multimodal helhed. I denne sidste genlæsning skal I selv vurdere teksten og tage selvstændigt stilling til, hvordan I oplever hvordan form, indhold og relationerne derimellem.